Aktualność "PODZIĘKOWANIE ,,POLA NADZIEI""

PODZIĘKOWANIE ,,POLA NADZIEI" Etap jesienny kampanii rozpoczęliśmy, w dniu 17 września br., kwestą przed płockimi parafiami. W dniu 24 września kontynuowaliśmy zbiórki na terenie płockich parafii, ale również kwestowaliśmy w Trzepowie, Maszewie Dużym, Brwilnie, w Sierpcu, Bądkowie Kościelnym i Borkowie Kościelnym.

W każdym miejscu spotkaliśmy się z ogromną życzliwością, zainteresowaniem i zrozumieniem.

Dziękuję serdecznie księżom proboszczom, którzy zaangażowali się w akcję  i wyrazili zgodę na kwestę.

Szczególne podziękowania kieruję do wolontariuszy. Bez  ich zapału i włożonej pracy akcja nie miałby sensu. To właśnie oni poświęcając swój wolny czas niosą uśmiech drugiemu człowiekowi w potrzebie. Dziękuję wolontariuszom, w tym z: Płockiego Wolontariatu, Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej, Zespołu  Szkół nr 2 w Sierpcu, Szkół Katolickich w Płocku, Zespołu Szkół w Maszewie Dużym i Brudzeniu, Parafialnych Zespołów Caritas, uczniów płockich i okolicznych szkół, pracownikom Caritas.

Dziękuję opiekunom i koordynatorom: Pani Beacie Olszewskiej, Pani Jowicie Kęsickiej, Pani Hannie Wiktor, Pani Bogusławie Krajewskiej, Pani Elżbiecie Załęgowskiej, Pani Iwonie Szymańskiej – Kijek.

Dziękuję Darczyńcom, bo każdy Państwa grosz, włożony do puszki kwestarskiej w ramach akcji „Pola Nadziei”,  to czyjaś wielka nadzieja.

Z podziękowaniami

ks. Szczepan Bugaj