Aktualność "MIŁOSIERDZIE JEST JEDNO"

,,MIŁOSIERDZIE JEST JEDNO". ŚWIECE WIGILIJNEGO DZIEŁA POMOCY DZIECIOM JUŻ W PARAFIACH NASZEJ DIECEZJI. Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom to jedna z najbardziej rozpoznawalnych akcji charytatywnych Caritas w Polsce.

Caritas Diecezji Płockiej dostarczyła do Dekanatów naszej Diecezji ponad 57 tysięcy Świec Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom i plakaty promujące tę akcję. Od niedzieli 3 grudnia w każdej parafii można nabyć świece Caritas. Po raz pierwszy świeca Caritas zapłonęła w polskich domach w 1993 roku. Od 24 lat dzięki rozprowadzaniu świec, Caritas otacza opieką tysiące dzieci w szkołach i świetlicach, m.in. poprzez dożywianie, zapewnienie pomocy edukacyjnych oraz letniego wypoczynku. Tegoroczna edycja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom odbywa się pod hasłem ,,Miłosierdzie jest jedno”.

Niech płomień tej świecy rozjaśni  nasze serca i umysły. Serdecznie zachęcamy do nabycia symbolicznej świecy Caritas..

DATA PUBLIKACJI: 2017-11-30 » Pozostałe aktualności