Aktualność "ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS DIECEZJI PŁOCKIEJ."

ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS DIECEZJI PŁOCKIEJ. W dniach 8 - 9 grudnia 2017 r. Caritas Diecezji Płockiej po raz kolejny włącza się w  trzynastą edycję ogólnopolskiej zbiórki żywności realizowaną pod hasłem „Tak – POMAGAM”.

Zbiórka żywności zostanie przeprowadzona w sieciach handlowych BIEDRONKA, MILA, TESCO, LIDL, LEWIATAN przy wsparciu ok. 275 wolontariuszy m.in. ze Szkolnych Kół Caritas, Parafialnych Zespołów Caritas, Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Płocku, a także uczniów  i nauczycieli szkół  z Płocka, Bielska i Łęga Probostwo będzie prowadzona w 44 sklepach zlokalizowanych na terenie naszej diecezji, w tym w Płocku, Mławie, Pułtusku, Żurominie, Sierpcu, Płońsku, Makowie Mazowieckim, Nasielsku i Nowym Dworze Mazowieckim. Podczas XIII zbiórki wolontariusze będą zbierać artykuły spożywcze z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwe w przechowywaniu. Przedmiotem zbiórki będą artykuły codziennej potrzeby takie jak: mleko, mąka, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, herbata, słodycze oraz konserwy mięsne i rybne, a także środki czystości.

Zebrana żywność zostanie przekazana osobom potrzebującym z terenu diecezji płockiej.

Sprawmy wspólnie, aby Bożego Narodzenia były radosne dla tych wszystkich osób, których nie stać na podstawowe zakupy: chleb, wędlinę czy słodycze, a naszą zapłatą  niech będzie szczęście i radość obdarowanych.

DATA PUBLIKACJI: 2017-12-07 » Pozostałe aktualności