Aktualność "PUSTA CHOINKA 2017 ROK."
PUSTA CHOINKA 2017 ROK.

Caritas Diecezji Płockiej, wzorem innych miast, już po raz piąty przystąpiła do akcji „ Pusta choinka”, której celem jest obdarowanie paczką świąteczną dzieci z ubogich rodzin.

W niedzielę 10 grudnia br. w kościele św. Jadwigi Królowej stanęło drzewko bożonarodzeniowe ubrane w ozdoby choinkowe, do których przyczepione zostały karteczki  z imieniem i wiekiem dziecka i prośbą o przygotowanie świątecznego upominku.

76 dzieci zgłosili nauczyciele ze Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Kornela Makuszyńskiego w Płocku.

Osoby przyłączające się do akcji same zadecydowały, jaki prezent ofiarować. W świątecznych paczkach przeważały słodycze, artykuły szkolne i zabawki. Uroczysty finał akcji, którego punktem kulminacyjnym było  wręczenie prezentów dzieciom, odbył się        w dniu 20 grudnia br., o godz. 16 00 w Szkole Podstawowej Nr 3 w Płocku.

Ludzi wielkiego serca nie brakuje, zapewniliśmy radosne święta dzieciakom! W imieniu obdarowanych dziękujemy: Państwu Krzemińskim – właścicielom Hurtowni Zabawek „Gumiś”, Spółce Jawnej Partner Premium, Pani Wiolecie Rosińskiej, ZS im. L. Bergerowej oraz wszystkim pozostałym,  anonimowym Darczyńcom 😊

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z uroczystego wręczenia prezentów.

DATA PUBLIKACJI: 2017-12-27 » Pozostałe aktualności