Aktualność "XIV ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI."

XIV ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI. W dniach 9 - 10 marca 2018 r. Caritas Diecezji Płockiej po raz kolejny włącza się w XIV edycję ogólnopolskiej zbiórki żywności realizowaną pod hasłem „Tak – POMAGAM”.

Zbiórka żywności zostanie przeprowadzona w sieciach handlowych BIEDRONKA, MILA TESCO, LIDL, LEWIATAN przy wsparciu ok. 300 wolontariuszy m.in. ze Szkolnych Kół Caritas, Parafialnych Zespołów Caritas, Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Płocku, a także uczniów i nauczycieli szkół z Płocka, Bielska i Łęga Probostwo będzie prowadzona w 44 sklepach zlokalizowanych na terenie naszej diecezji, w tym w Płocku, Mławie, Pułtusku, Żurominie, Sierpcu, Płońsku, Makowie Mazowieckim, Nasielsku i Nowym Dworze Mazowieckim. Podczas XIV zbiórki wolontariusze będą zbierać artykuły spożywcze z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwe w przechowywaniu. Przedmiotem zbiórki będą artykuły codziennej potrzeby takie jak: mleko, mąka, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, herbata, słodycze oraz konserwy mięsne i rybne, a także środki czystości.

Zebrana żywność zostanie przekazana osobom potrzebującym z terenu diecezji płockiej.

Sprawmy wspólnie, aby Wielkanocne Święta były radosne dla tych wszystkich osób, których nie stać na podstawowe zakupy: chleb, wędlinę czy słodycze, a naszą zapłatą niech będzie szczęście i radość obdarowanych.

Zachęcamy Państwa do wspólnego pomagania.

DATA PUBLIKACJI: 2018-03-09 » Pozostałe aktualności