Aktualność "DZIĘKUJEMY ZA 8483 kg ŻYWNOŚCI."

DZIĘKUJEMY ZA 8483 kg ŻYWNOŚCI.

Ks. Szczepan Bugaj Dyrektor Caritas Diecezji Płockiej składa serdeczne podziękowanie wszystkim ludziom dobrego serca za udział w Wielkanocnej Zbiórce Żywności Caritas.

Zbiórka została przeprowadzona w dniach 9 – 10 marca 2018 roku w sklepach sieci BIEDRONKA, MILA, TESCO, LIDL, LEWIATAN przy wsparciu ok. 300 wolontariuszy m.in. ze Szkolnych Kół Caritas, Parafialnych Zespołów Caritas, Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Płocku, a także uczniów i nauczycieli szkół z Płocka, Bielska i Łęga Probostwo w 44 sklepach zlokalizowanych na terenie naszej diecezji, w tym w Płocku, Mławie, Pułtusku, Żurominie, Sierpcu, Płońsku, Makowie Mazowieckim, Nasielsku i Nowym Dworze Mazowieckim, a przede wszystkim dzięki ofiarności ludzi dobrego serca zebrano 8483 kg artykułów spożywczych, które zostaną przekazane osobom potrzebującym.

Szczególne słowa uznania i wdzięczności za okazaną pomoc oraz za umożliwienie przeprowadzenia akcji kierujemy do kierownictwa i personelu sklepów.

Serdeczne podziękowania kierujemy do niezawodnych darczyńców, którzy nie pozostali obojętni wobec osób potrzebujących pomocy i przyłączyli się do naszej akcji. Życzymy Wszystkim wiele satysfakcji z podejmowanych działań na rzecz innych.

Dziękując za okazaną hojność i owocną współpracę życzę zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych.

DATA PUBLIKACJI: 2018-03-13 » Pozostałe aktualności