Aktualność "KOLONIE 2018."
KOLONIE 2018 ROZPOCZĘTE.
Projekt pod nazwą „Kolonie dla dzieci polonijnych z Ukrainy, Białorusi, Litwy oraz Mołdawii” jest realizowany w ramach zadania publicznego opieki na Polonią i Polakami za granicą finansowany przez Kancelarie Senatu.
1 czerwca przyjechała do nas pierwsza z dwóch grup, które zaprosiliśmy na kolonie do naszego Ośrodka w Popowie. Każda grupa liczy po 50 osób. Dzieci i młodzież pochodzą z obwodu Grodzieńskiego i Brzeskiego z Białorusi.
Na naszych młodych gości czeka moc atrakcji: piękny teren malowniczo położonego w lesie Ośrodka zapewniający infrastrukturę sportowo-rekreacyjną, spływy kajakowe po rzece Narwi, zajęcia i zabawy w basenach pod okiem ratowników WOPR, pobyty na plaży w pobliskim Serocku oraz dyskoteki integracyjne. Podczas wyjazdu i lekcji historii w Stolicy zwiedzali: Stare Miasto, Łazienki, Zamek Królewski, Pałac Kultury, Bibliotekę Uniwersytetu Warszawskiego, a także PGE Narodowy.

DATA PUBLIKACJI: 2018-06-14 » Pozostałe aktualności