Aktualność "POLA NADZIEI ,,100 PROJEKTÓW NA 100 - LECIE ODZYSKANIA NIEPODLEGŁOŚCI POLSKI"."

POLA NADZIEI ,,100 PROJEKTÓW NA 100 - LECIE ODZYSKANIA NIEPODLEGŁOŚCI POLSKI".W pierwszym tygodniu września, w Ośrodku Caritas w Popowie, w ramach akcji „Pola Nadziei” realizowanej przy współudziale Caritas Polska i Firmy Jeronimo Martins Polska S.A., gościliśmy wolontariuszy zaangażowanych w niesienie pomocy drugiemu człowiekowi. Środki finansowe, które otrzymaliśmy dzięki Programowi „100 projektów na 100-lecie Odzyskania Niepodległości Polski”, pozwoliły nam wystosować zaproszenia, do udziału we wspólnej zabawie, dla 100 osób, reprezentujących różne jednostki i miejscowości. Gościliśmy przedstawicieli z Łęga Probostwo,  Sierpca, Żuromina, Czerwińska, Borkowa Kościelnego, Liszyna, Emilianowa, Zwolenia, Dzierżenina i Płocka. Spotkanie rozpoczęliśmy Mszą Św., podczas której przejmujące kazanie, z przesłaniem o roli modlitwy w życiu każdego z nas, wygłosił ks. Szczepan Bugaj Dyrektor Caritas Diecezji Płockiej. Kolejnymi punktami spotkania była wyłącznie… dobra zabawa!, a w jej trakcie dodatkowe atrakcje w postaci uwielbianej przez prawie wszystkich pizzy, z wyjazdem do Pizzeri w Serocku i oczywiście grill, z którego słynie nasz Ośrodek. A przy grillu… nie kto inny, a ks. Szczepan Bugaj Dyrektor Caritas. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

DATA PUBLIKACJI: 2018-09-24 » Pozostałe aktualności