Aktualność "AKTYWNY SENIOR."

AKTYWNY SENIOR. We wrześniu br., w Ośrodku Caritas w Popowie, w ramach projektu „Aktywny Senior” realizowanego przy współudziale Caritas Polska i Firmy Jeronimo Martins Polska S.A., gościliśmy seniorów z Diecezji Płockiej. Środki finansowe, które otrzymaliśmy dzięki Programowi „100 projektów na 100-lecie Odzyskania Niepodległości Polski”, pozwoliły nam na przygotowanie wyjątkowego programu pobytu dla naszych seniorów. Wśród licznych atrakcji był, między innymi, wyjazd do Muzeum Powstania Warszawskiego, które zwiedzaliśmy z przewodnikami muzealnymi. Uczestniczyliśmy również w nietuzinkowych warsztatach: „Gawęda przy stole” czyli a,b,c dobrego zachowania się przy stole. Po zakończonych warsztatach mogliśmy empirycznie przekonać się, podczas wykwintnego obiadu, jak trudno sprostać sztuce savoir vivre. A wszystko to odbywało się w wyjątkowej scenerii - w komnatach Zamku w Pułtusku. Równie dużo działo się w samym Ośrodku, do dyspozycji naszych gości było całe zaplecze sportowo-rekreacyjne, warsztaty z dekoracji stołu owocami i warzywami. Uczestnicy mogli obserwować trudną sztukę decoupagu prowadzoną przez Panią Anię, podczas której powstawały wyjątkowe, bo w barwach biało-czerwonych, bombki choinkowe.

DATA PUBLIKACJI: 2018-09-25 » Pozostałe aktualności