Aktualność ""ŚWIECE WIGILIJNEGO DZIEŁA POMOCY DZIECIOM JUŻ W PARAFIACH""

ŚWIECE WIGILIJNEGO DZIEŁA POMOCY DZIECIOM OD NIEDZIELI 2 GRUDNIA W PARAFIACH NASZEJ DIECEZJI. Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom to jedna z najbardziej rozpoznawalnych akcji charytatywnych Caritas w Polsce.

Od 25 lat wigilijna świeca Caritas tworzy polską świąteczną tradycję. Dochód z rozprowadzonych świec od początku akcji przeznaczony jest na wsparcie potrzebujących dzieci. Każda świeca daje potrzebującym dzieciom wakacyjny wypoczynek, darmowe posiłki, zwiększa ich szanse edukacyjne za pomocą stypendiów oraz wspiera w rehabilitacji i leczeniu.

Caritas Diecezji Płockiej dostarczyła do dekanatów  naszej diecezji Świece Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom i plakaty promujące tę akcję. Od niedzieli 2 grudnia w każdej parafii można nabyć świecę Caritas. Zapraszamy również do zakupu świecy w naszym sklepie.Tegoroczna edycja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom odbywa się pod hasłem ,,Świeca, która tworzy Polską Wigilię”.

Oby w tę Wigilię na naszych stołach nie zabrakło świecy Caritas.

Niech ten płomień miłości uszczęśliwi wszystkich tych, dla których Pan przyszedł na ziemię.

DATA PUBLIKACJI: 2018-11-30 » Pozostałe aktualności