Aktualność "ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI 7 - 8 GRUDNIA 2018 ROK."

ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI 7-8 GRUDNIA 2018 ROK. Warto dzielić się dobrem, a zbiórka żywności to jeden z wielu sposobów, by pomóc.

Już w dniach 7 i 8 grudnia 2018 roku (piątek, sobota) odbędzie się ogólnopolska zbiórka żywności „Tak. Pomagam!” organizowana przez Caritas w Polsce.

W zbiórce żywności Caritas weźmie udział 61 sklepów. Jest to sieć sklepów: Lidl, Lewiatan, Biedronka i Mila. Sklepy te znajdują się w Płocku, Mławie, Makowie Mazowieckim, Pułtusku, Żurominie, Sierpcu, Nasielsku, Płońsku, Nowym Dworze Mazowieckim i Bielsku. W sklepach, w których będzie odbywała się zbiórka, pojawią się nasi wolontariusze i będą rozdawać ulotki. Za linią kas, będą stały specjalnie oznakowane kosze, do których będzie można przekazywać żywność.

Co najlepiej włożyć do kosza?

Suche produkty spożywcze, takie jak np. olej, cukier, przetwory warzywne i owocowe, słodycze, konserwy, mąkę czy bakalie.

Zapraszamy do włączenia się w akcję! Wystarczy drobny gest, by pomóc na święta najbardziej potrzebującym. Nieustannie liczymy na Państwa dobre serce.

DATA PUBLIKACJI: 2018-12-04 » Pozostałe aktualności