Aktualność "SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA ZBIÓRKĘ ŻYWNOŚCI."

SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA ZBIÓRKĘ ŻYWNOŚCI.

W dniach 7 – 8 grudnia 2018 r. na terenie diecezji płockiej, w sieci sklepów Lidl, Lewiatan, Biedronka i Mila miała miejsce XV Zbiórka Żywności Caritas realizowana pod hasłem „Tak-Pomagam”.

400 wolontariuszy w tym, między innymi,: ze Szkolnych Kół Caritas, Parafialnych Zespołów Caritas, Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Płocku, a także uczniowie i nauczyciele ze szkół z terenu diecezji płockiej zbierali żywność w 61 sklepach zlokalizowanych na terenie naszej diecezji, w tym: w Płocku, Mławie, Makowie Mazowieckim, Pułtusku, Żurominie, Sierpcu, Nasielsku, Płońsku, Nowym Dworze Mazowieckim i Bielsku. Darczyńcy z ochotą i uśmiechem wkładali do specjalnie oznakowanych koszyków produkty spożywcze z długim terminem przydatności do spożycia. Po podliczeniu okazało się, że łącznie zebraliśmy 11 847 kg żywności!

Wszystkim ofiarodawcom pragniemy serdecznie podziękować. To dzięki Wam uśmiech zagości w domach osób potrzebujących.

Szczególne podziękowania kierujemy do wolontariuszy. Kochani dziękujemy za poświęcony nam czas, za bezinteresowną pomoc, za chęć działania.

Zebrana żywność zostanie przekazana osobom potrzebującym z terenu diecezji płockiej.

Jeszcze raz składamy serdeczne podziękowania.

DATA PUBLIKACJI: 2018-12-13 » Pozostałe aktualności