Aktualność "DAR JUNIORA DLA SENIORA. "
DAR JUNIORA DLA SENIORA. W Środę Popielcową rozpoczęła się „Jałmużna Wielkopostna”, pod hasłem „Dar Juniora dla Seniora”.

Jałmużna Wielkopostna ma charakter wychowawczy: uczy miłości bliźniego, która kosztuje – najczęściej chodzi o dar materialny, ale też o czas poświęcony bliźniemu, okazane wsparcie duchowe i kochającą obecność. Poprzez małą ofiarę możemy pomóc tym, którzy znajdują się w trudnej sytuacji życiowej. Datki uzbierane w Skarbonkach przez dzieci i młodzież trafią do osób starszych i chorych.

Oprócz tego do parafii naszej diecezji zostało przekazanych 40 tysięcy baranków paschalnych z białej czekolady. Można je również nabyć w naszym sklepie przy ul. Sienkiewicza 34 w Płocku. Baranek, symbolizujący Jezusa Chrystusa, włóżmy do koszyczka wielkanocnego z pokarmami.

Zebrane środki zostaną przeznaczone m. in. na funkcjonowanie Domu Dziennego Pobytu i Terapii dla osób z Chorobą Alzheimera i chorobami pokrewnymi.

Serdecznie zachęcamy Państwa do wzięcia udziału w tym jakże wzniosłym celu.

DATA PUBLIKACJI: 2019-03-08 » Pozostałe aktualności