Aktualność "PONAD 8 TON ŻYWNOŚCI. DZIĘKUJEMY."

PONAD 8 TON ŻYWNOŚCI. DZIĘKUJEMY. W miniony piątek i sobotę  na terenie Diecezji Płockiej w 62  sklepach (w Płocku, Mławie, Pułtusku, Żurominie, Sierpcu, Nasielsku, Płońsku, Bielsku, Świedziebni i Nowym Dworze Mazowieckim) odbyła się Wielkanocna Zbiórka Żywności zorganizowana przez Caritas Diecezji Płockiej pod patronatem Caritas Polska. Przez dwa dni do specjalnie ustawionych wózków sklepowych udało się zebrać 8 ton 635 kg żywności!

Jak co roku dużą część zebranego towaru stanowiły: makarony, ryż, cukier, mąka, słodycze, konserwy mięsne i rybne. Do koszy trafiły również napoje, kawa, herbata, muesli, przetwory z owoców i warzyw.

Caritas Diecezji Płockiej  pragnie serdecznie podziękować wolontariuszom m.in. ze Szkolnych Kół Caritas, Parafialnych Zespołów Caritas, Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Płocku, a także uczniom i nauczycielom szkół z Płocka, Brudzenia, Sikorza, Łęga Probostwo, Bielska, Świedziebni  za bezinteresowną pracę, a także właścicielom i obsłudze sklepów Biedronka, Mila i Lidl za zrozumienie i przychylność w zorganizowaniu zbiórki oraz wszystkim darczyńcom, którzy nie pozostali obojętni wobec osób potrzebujących pomocy.

DATA PUBLIKACJI: 2019-04-09 » Pozostałe aktualności