Aktualność "PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW I WOLONTARIUSZY NIEPOKALANÓW"

PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW I WOLONTARIUSZY NIEPOKALANÓW. „Kto uratuje świat jeśli nie ja?” to przewodnie hasło pielgrzymki która odbyła się w sobotę, 18 maja w Niepokalanowie. Mszę św. z homilią odprawił ks. bp Wiesław Szlachetka. To dla Caritas ważne wydarzenie, okazja, by spotkać się i wymienić doświadczenia. To również forma podziękowania za cały rok pracy wolontariuszy i pracowników Caritas w Polscepowiedział ks. Marcin Iżycki, Dyrektor Caritas Polska.

Patronami tegorocznej Pielgrzymki są św. Maksymilian Maria Kolbe oraz św. Jan Paweł II, który 18 maja 2019 roku skończyłby 99 lat.

W pielgrzymce udział wzięło ok. 3 000 osób – pracowników i wolontariuszy Caritas, seniorów – beneficjentów programów senioralnych i nie tylko.

Pielgrzymka była świetną okazją do wymiany wzajemnych doświadczeń, a także do pozyskania informacji o trwających akcjach i projektach. Na terenie klasztornym rozstawione były stoiska promujące działania Caritas w Polsce i za granicą.

Pielgrzymka zakończyła się Koronką do Bożego Miłosierdzia.

Caritas Diecezji Płockiej reprezentował ks. Szczepan Bugaj Dyrektor Caritas Diecezji Płockiej, ks. Adam Przeradzki Wicedyrektor Caritas Diecezji Płockiej wraz z pracownikami i wolontariuszami.

DATA PUBLIKACJI: 2019-05-21 » Pozostałe aktualności