Aktualność "ŚWIECE WIGILIJNEGO DZIEŁA POMOCY DZIECIOM OD NIEDZIELI 1 GRUDNIA W PARAFIACH NASZEJ DIECEZJI."

ŚWIECE WIGILIJNEGO DZIEŁA POMOCY DZIECIOM OD NIEDZIELI 1 GRUDNIA W PARAFIACH NASZEJ DIECEZJI. "Świeca, która tworzy polską wigilię" to hasło, które wspiera 26. edycję akcji Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych akcji charytatywnych Caritas w Polsce.

Dochód z rozprowadzonych świec od początku akcji przeznaczony jest na wsparcie potrzebujących dzieci. Każda świeca daje potrzebującym dzieciom wakacyjny wypoczynek, zwiększa ich szanse edukacyjne za pomocą stypendiów oraz wspiera w rehabilitacji i leczeniu.

Caritas Diecezji Płockiej dostarczyła do Dekanatów naszej Diecezji Świece Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom i plakaty promujące tę akcję. Od niedzieli 1 grudnia w każdej parafii można nabyć świece Caritas.Tegoroczna edycja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom odbywa się pod hasłem ,,Świeca, która tworzy Polską Wigilię”.

Zachęcamy serdecznie do zakupu świec w naszym sklepie, przy ul. Sienkiewicza 34.

Niech w tę Wigilię na naszych stołach nie zabraknie świecy Caritas.

Niech ten płomień miłości uszczęśliwi wszystkich tych, dla których Pan przyszedł na ziemię.

DATA PUBLIKACJI: 2019-12-03 » Pozostałe aktualności