Aktualność "ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI ,,TAK POMAGAM"."

ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI ,,TAK POMAGAM". W dniach 6-7 grudnia 2019 r. Caritas Diecezji Płockiej po raz kolejny włącza się w XVII edycję ogólnopolskiej zbiórki żywności realizowaną pod hasłem „Tak – POMAGAM!”.

Zbiórka żywności zostanie przeprowadzona w sieciach handlowych BIEDRONKA, MILA LIDL i innych funkcjonujących w granicach Diecezji Płockiej. W zbiórce weźmie udział około 1000 wolontariuszy m.in. ze Szkolnych Kół Caritas, Parafialnych Zespołów Caritas, Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Płocku, a także uczniów i nauczycieli szkół z Płocka, Brudzenia, Sikorza, Łęga Probostwo, Świedziebni, Strzegowa, Ciechanowa, Makowa Mazowieckiego, Żuromina, Gostynina, Mławy, Sierpca, Nasielska, Płońska i innych. Zbiórka będzie prowadzona w 82 sklepach zlokalizowanych na terenie naszej diecezji, w tym w Płocku, Mławie, Pułtusku, Żurominie, Sierpcu, Nasielsku, Płońsku, Bielsku, Świedziebni, Strzegowie, Ciechanowie, Przasnyszu i Gostyninie.

Podczas XVII zbiórki wolontariusze będą zbierać artykuły spożywcze z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwe w przechowywaniu. Przedmiotem zbiórki będą artykuły codziennej potrzeby takie jak: mleko, mąka, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, herbata, słodycze oraz konserwy mięsne i rybne, a także środki czystości.

Zebrana żywność zostanie przekazana osobom potrzebującym z terenu Diecezji Płockiej.

Sprawmy wspólnie, aby święta Bożego Narodzenia były prawdziwe i radosne dla tych wszystkich osób, których nie stać na podstawowe zakupy: chleb, wędlinę czy słodycze, a naszą zapłatą niech będzie radość obdarowanych.

DATA PUBLIKACJI: 2019-12-06 » Pozostałe aktualności