Aktualność "DZIEŃ ŚWIĘTEGO ŁUKASZA PATRONA SŁUŻBY ZDROWIA."

DZIEŃ ŚWIĘTEGO ŁUKASZA PATRONA SŁUŻBY ZDROWIA. Dzień św. Łukasza, patrona Służby Zdrowia, jest szczególną okazją, aby modlić się, wyrażać wdzięczność i przekazywać życzenia Wam, którzy towarzyszycie ludziom w trudnym doświadczeniu choroby, cierpienia, lęku i osamotnienia.

Drodzy Pracownicy Służby Zdrowia, dziękuję za Waszą ofiarną postawę, poświęcenie     i rzetelność w codziennej posłudze choremu. Życzę wytrwałości, odwagi i cierpliwości w osiąganiu właściwych standardów leczenia. Niech radość i satysfakcja z pracy na rzecz człowieka chorego pomagają w wykonywaniu codziennej misji. Za wstawiennictwem św. Łukasza, wypraszam dla Was Boże błogosławieństwo na dalsze lata owocnej posługi.

Wszystkiego najlepszego!

Ks. Szczepan Bugaj