Aktualność "SENIOR CARITAS."

SENIOR CARITAS. W piątek 27 września br., w ramach realizowanego przy współpracy z Caritas Polska projektu Senior Caritas, wzięliśymy udział w spektaklu pt. „Dwa teatry”, który miał swoja premierę 07.04.2019 r.: dwa teatry, dwóch dyrektorów, dwie wizje świata i teatru. Który teatr będziemy chcieli oglądać? I czy któryś w ogóle ma sens? Nasze spotkania ze sztuką teatralną możemy już śmiało zaliczyć do cyklicznych. W m-cu maju bawiła naszych seniorów, i jednocześnie niosła ważne przesłanie, sztuka „Pchła Szachrajka”, a udział w tym spektaklu przyniósł dużo radości jego uczestnikom. M-c czerwiec, w płockim teatrze, upłynął naszym seniorom „z muzyką pod rękę”. Mieliśmy okazję obejrzeć dwa spektakle, w tym jeden muzyczny: „Mira Zimińska” i „Młynarskiego ciut się chce”. Każdy z pewnością zabrał ze sobą nieco inne wrażenia, ale najważniejsza była możliwość spędzenia czasu i wspólnego obejrzenia spektaklów. Teatr łączy w sobie słowo, obraz, ruch i muzykę. Gdy bierzemy udział w sztuce, angażujemy wszystkie zmysły i to właśnie jest celem naszego projektu: zwiększenie aktywnego uczestnictwa seniorów w obszarze kultury i poczucie wspólnoty.

DATA PUBLIKACJI: 2019-10-01 » Pozostałe aktualności