Aktualność "SENIOR CARITAS - SZTUKA TEATRALNA."

SENIOR CARITAS - SZTUKA TEATRALNA.W dniu 27 października 2019 r. nasi seniorzy aktywnie uczestniczyli już w kolejnej - piątej - sztuce teatralnej pt. „Szalone nożyczki”. Udział w spektaklach teatralnych jest możliwy dzięki współpracy Caritas Polska, w ramach projektu Senior Caritas, oraz Teatru Dramatycznego im. J. Szaniawskiego w Płocku, który udostępnia nam bilety w promocyjnych cenach. Akcja widowiska toczyła się w salonie fryzjerskim mistrza grzebienia i nożyczek – Tonia Wziętego. Tym razem współtworzyliśmy z aktorami zakończenie sztuki, albowiem widowisko miało charakter interaktywny. Czterech podejrzanych, dwóch policjantów, narzędzie zbrodni i cała widownia świadków! Autor sztuki bowiem, główną rolę powierzył właśnie publiczności. Od jej błyskotliwości zależał rozwój wydarzeń, a w konsekwencji również zakończenie przedstawienia. I zadecydowaliśmy… winna była pani fryzjerka. To była wspaniała zabawa a oklaskom nie było końca! A wkrótce będziemy mieli okazję obejrzeć sztukę „Rodzina” Antoniego Słonimskiego - satyryczną wizję Polski, w której nikt nie jest tym, kim się wydaje.

DATA PUBLIKACJI: 2019-11-07 » Pozostałe aktualności