Aktualność "MSZA ŚWIĘTA ZA ZMARŁYCH."

MSZA ŚWIĘTA ZA ZMARŁYCH W HOSPICJACH CARITAS DIECEZJI PŁOCKIEJ. W niedzielę 7 listopada w Parafii św. Bartłomieja w Płocku została odprawiona Msza św. w intencji zmarłych w Hospicjach Domowych i Stacjonarnych Caritas Diecezji Płockiej oraz w pielęgniarskiej Opiece Długoterminowej. Mszy św. przewodniczył Ksiądz kan. Szczepan Bugaj Dyrektor Caritas Diecezji Płockiej i poprowadził koronkę do Bożego Miłosierdzia.

Homilię wygłosił ks. Grzegorz Walczak, kapelan Hospicjum Stacjonarnego w Płocku oraz duszpasterz osób niepełnosprawnych. Duchowny podkreślił, że to miłość zgromadziła nas na wspólnej modlitwie.

Ks. Szczepan Bugaj Dyrektor Caritas Diecezji Płockiej serdecznie podziękował za obecność i udział w Eucharystii wszystkim zgromadzonym. W sposób szczególny podziękował wszystkim rodzinom naszych bliskich zmarłych za przybycie do Płocka i za wspólną modlitwę. Pracownikom Płockiej Caritas podziękował za codzienną pracę i troskę o wszystkich naszych podopiecznych w różnych stronach Diecezji. Podziękował również za przygotowanie oprawy liturgicznej.

Zaprosił wszystkich zgromadzonych na Mszę Świętą w przyszłym roku na 6 listopada, na godzinę 16.00.

DATA PUBLIKACJI: 2021-11-10 » Pozostałe aktualności